dijous, 29 de juny del 2017

Trobada d'escriptors, músics i agents culturals i concert a Can Draper


Com cada any, un divendres de juny, enguany el dia 16, ha tingut lloc a Can Draper l’esdeveniment cultural que posa punt final a les Tertúlies literàries i Clubs de lectura de les Biblioteques de Lliçà d’Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i L’Ametlla del Vallès: la Cinquena Trobada d’Escriptors, Músics i Agents culturals, juntament amb el concert de Rita Payès & Joan Chamorro Trio, emmarcat en el programa del 6è Cicle de jazz de L’Ametlla.

Per començar, Lola Tresserras, conductora dels clubs de lectura, ha fet un reconeixement públic a la tasca de totes les persones representants del món cultural de la zona, agraint les seves aportacions i el recolzament a les activitats que es duen a terme al llarg de l’any. Ha utilitzat la metàfora de l’embasta per remarcar que amb l’acció de tots plegats es va teixint una xarxa que uneix persones i cultures. 

L’espai on s’ha celebrat aquesta primera part de l’acte (la sala gran de Can Draper) estava guarnida amb una magnífica i original exposició dels llibres llegits a les tres biblioteques durant el curs.

Entre els assistents, els escriptors que han compartit alguna sessió de les tertúlies, Robert Saladrigas (L’estiu de la pluja), Albert Juvany (El silenci del far), Carme Ballús (Amor meu, deixa’m dormir), Maria Soley (Una meravella anomenada vida) i Encarna Velázquez (Mi dios soy yo); Fina Dantí, experta en Josep Pla, que va fer una xerrada molt aclaridora sobre El quadern gris a principi de curs; l’actriu Anna Ycobalzeta; els músics Víctor Braojos, pianista, el quartet de corda Quartet Caelum (Laura, Agnès, Jaume i Jaume) i Ana Seixas (soprà); i el representant del TNC, Jordi Sánchez


Com sempre, els membres de la família Giol Draper han estat uns amfitrions excepcionals, acollidors, detallistes, contents de tenir a casa tanta gent involucrada en la cultura.
Han ofert una copa de cava i unes cireres boníssimes.
Com a record de la jornada, els convidats s’han endut una ampolla d’oli verge d’oliva de la collita de desembre del 2016 de Can Draper, que, amb algunes frases relacionades amb la literatura, la música, el teatre i el periodisme, portava també una intenció: Penyora de l’embasta creada entre els nostres límits.     




A continuació, amb una afluència de públic considerable, a l’era de l’exterior de la casa ha tingut lloc el concert de jazz de Rita Payès & Joan Chamorro Trio acompanyats per Andrea Motis. Joan Chamorro ha presentat el nou disc de la trombonista i cantant Rita Payès, que ha demostrat el seu talent delectant-nos amb la seva veu dolça i potent a la vegada. Les cançons s’han anat succeint alhora que es feia fosc i la vetllada ha continuat amb aquesta actuació dins del 6è Cicle de jazz de L’Ametlla.


Per acabar, encara un pica-pica per recuperar forces i una estona de conversa agradable per reforçar lligams d’amistat o per iniciar noves coneixences.

Tot un èxit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada