divendres, 23 de setembre del 2016

Inauguració de les tertúlies 2016-2017

El dijous 22 de setembre va tenir lloc l'acte d'inauguració de les Tertúlies Literàries de L'Ametlla del Vallès a la sala polivalent de la Biblioteca Josep Badia. 

Després d'unes paraules de benvinguda de la directora de la biblioteca, Míriam Iglesias, i de l'alcalde de L'Ametlla del Vallès, Andreu González, donant suport a la tasca feta durant els últims anys, la coordinadora de les tertúlies, Lola Tresserras, va presentar la programació de lectures i sortides al teatre per a aquest curs que comença. 

Una programació ben farcida d'obres interessants per gaudir de moments intensos llegint i comentant llibres o assistint al teatre. 

A continuació, la trobada amb l'escriptor Xavier Bosch, que ens va parlar de la seva novel·la Algú com tu, una lectura recomanada per les tertúlies per a aquest mes de setembre.


Des del primer moment, l'autor es va mostrar molt proper i va connectar de seguida amb el públic explicant d'on havia sortir la primera idea de la història narrada a la novel·la i com es va documentar per descriure amb fidelitat els ambients i els espais, fins al punt de viatjar a París i comprovar a quina hora del dia el sol donava a la façana de la casa on un dels protagonistes tenia la seva galeria. 

Es va referir a moltes anècdotes relacionades amb el llibre i va utilitzar reproduccions dels quadres que apareixen a la narració per recrear la galeria d'art, que juga un paper important a la novel·la. Es va crear una atmosfera molt agradable i el temps es va passar volant, hauríem volgut poder continuar durant una bona estona més. 

Abans d'acabar, una de les participants de les tertúlies, Maite Acuña, va llegir les paraules dels tertulians, que van agradar a tothom, i després va haver una estona de col·loqui, preguntes i comentaris del públic. 


A continuació, uns quants enllaços per ampliar la informació sobre l'autor i la novel·la:

      OPINIÓ
      ENTREVISTES

       UN CONTE DE XAVIER BOSCH

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada